Monday, October 17, 2011

Wiki-maailm

  Wikipedia looja Jimbo Wales küsimusele: "Kuidas võiks Wikipediat veelgi paremaks teha?" vastates pean tõdema, et Wikipedia on koht kust enamasti alustan oma otsinguid kui soovin saada ülevaadet mõnest minule huvi pakkuvast, aga võõrast teemast. Päris tihti on selleks teemaks tehnoloogiaga või mõne kohaga/riigiga seonduv. Kuna teen seda uuesti ja uuesti, siis võib öelda, et olen teenusega üsna rahul. Siiski tuleb pähe paar asja, mis võiks veelgi paremini olla.
   Esiteks, lugedes mõne nime taha peituva märksõna kohta seletusi olen vahest mõelnud, et artikli kõrval võiks kuvada viite sama märksõna kasutamise kohta teistes valdkondades. Muidugi valdkondi, mida kuvada tahaks ise määrata. Tehes alles otsingut pakub Wikipedia välja erinevaid valikuid samast märksõnast, samas seos valdkonnaga tuleb ise ära tunda.
  Teine ja olulisem täiendus puudutab eestikeelset Wikipediat. Kasutan seda suhteliselt harva kuna mind huvitavatel teemadel, nagu näiteks tehnoloogia on seal enamus artiklid väga „punased“ või teema üldse puudub. Arvan, et Wikipedias kui puudub märksõna kohta artikkel võiks olla kõrval viide teises keeles Wikipediale kus vastav artikkel on piisava põhjalikusega kirjeldatud. Selline uuendus teeks eestikeelse Wikipedia minu jaoks atraktiivsemaks.

No comments:

Post a Comment