Tuesday, December 13, 2011

Veeb ja sotsiaalne tarkvara 5-10 aasta pärast

Arvan. et 5-10 aastat on aeg, mille jooksul midagi murrangulist ei toimu, vaid näeme tavakasutuses lahendusi, mida täna siin seal proovitakse. Näiteks veebist on saanud uuendusmeelsemate kasutajate nii öelda operatsioonisüsteem. Ehki arvutusvõimsus mis on meie kodustes või kaasaskantavates seadmetes on tublisti suurenenud jäävad kaotajaks tänased arvuti kesksed rakendused ja kogu töö kolib veebi. Arvuti muutub üheks paljudest seadmetest, mille rolliks on pakkuda kasutajaliidest  veebis asuvatele rakendustele: suhtlemine, muusika kuulamine, saadete ja filmide vaatamine, video töötlemine, arenduskeskkonnad jne.
Keeletehnoloogia kasutuselevõtt avab uued võimalused veebi arenguks - veebirakenduste juhtimises võtab olulise koha sisse häälkäsklused. Veeb mõistab maailmas enam levinud keeli. Algab mitmekeelse interneti ajastu, tekivad kogukondlikud  ingliskeelsete teenuste analoogid Hiinas, Venemaal, Ladina-Ameerikas ja teistes riikides.
Trendikad äriettevõtted annavad omi tooteid veebis proovida, kusjuures simulatsioon on nii tõetruu, et näed kuidas uus ülikond sulle selga sobib, proovid uue auto mudeli sõiduomadusi erinevates ilmastiku tingimustes või avad auto uksi ning uurid salongi viimistlust.

No comments:

Post a Comment